Şavurma

    İlla tavuk göğüs etiyle yapılacak diye bir kaide yok bence. Önceden hazırlanıp paketlenmiş tavuk dönerle de yapılabilir.


500g. tavuk döner

Kornişon turşu

3 tane orta boy patates

1 tatlı kaşığı köri

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı pul biber


    Önceden patatesler soyulup kızartılır ve ayrı bir tabağa konur. Tercihen vok tavada dönerler orta ateşte pişirilmeye başlanır ve üstüne baharatlar eklenir.


Yarım su bardağı tahin

1 limon suyu

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

2 diş sarımsak (ezilecek)

1 yemek kaşığı mayonez

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı köri 


    Sos için yukarıda yazılanları bir kase içinde yavaşça karıştırın. Eğer çok köri sevmiyor veya tavuğunuzda çok fazla köri olduğunu düşünüyorsanız, sosun içine eklemeyebilirsiniz. 

    Lavaşınıza ilk önce patates ve turşularınızı koyun sonra fazla eklememek kaydıyla sosunuzu sürün ve üstüne yeterince döner ekleyip lavaşınızı kapatın. İster tost makinasında isterseniz tavada arkalı önlü lavaşı kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz. 

Not: Bir Ankara'lı olarak Ankara Döner'inin yerini tutmaz ama alternatif olarak gayet güzel bir lezzet. Bir sonraki deneyimimde içine yeşilliklerden de koymayı düşünüyorum.





Yorumlar