Coleslaw

Hayatım boyunca lahana'ya karşı sert duruşum (asla yemem dediğim neredeyse hiç bir gıda maddesi yok), sarmasına karşı yumuşarken bir de sadece zincir restorantlarda yiyebildiğim salatasına olmuştur. Bunun üzerine kendi çabamla hala geliştirmekte olduğum bir reçeteyi sizinle paylaşmak isterim.


Tepeleme 1 sebze süzgeci dolusu lahana yaprağı ( bir dahakine gidip gramajla yazacağım)
3 adet ortalama havuç

Sosu için:
30g. kuşüzümü
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sirke
1 limon
1 orta boy soğan
50g. sapsız dereotu


Kuşüzümünü salata yapımından önce, 30-60 dakika ılık bir su içinde bekletin. Bu esnada lahana yapraklarını iyice yıkayıp, çürüyen kısımlarını ayırın. Havuçları da iyice yıkayıp, rendeleyip lahanaları da ince ince doğradıktan sonra, büyük bir kaba aktarılır. Başka bir kapta süzme yoğurt, mayonez, hardal ve sirke karıştırılmaya başlanır. Bu esnada bir soğan robotta iyice çekilip, 1 limon sıkıldıktan sonra suyuyla karıştırılıp sos kabının içine eklenir. En son olarak kuş üzümü ve iyice kıyılmış dereotları da eklenip, neredeyse homojen olana kadar karıştırılır. Sos lahana ve havuçların üzerine eklenip iyi karıştırılıp servis edilir. Esasında çok kolay hazırlanan bir salata, sadece damak zevkinize bağlı olarak soğan/hardal/mayonez/sirke miktarı değiştirebilir. Afiyet olsun.

coleslaw ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar