Simit Kebabı

Bence şu ana kadar hiç bilmediğim yetenekelerimin çıktığını düşündüğüm yemeklerden birtanesidir. Esasında yapması kolay, sadece niyet etmek önemli bence bu kebabı yapmak için. Ayrıca da gereğinden fazla doyurucu özelliğe de sahip. Şimdi yapım aşamasına geçebiliriz.

500g. dana kuzu karışık orta yağlı et ya da kıyma
1 büyük baş soğan (60g.)
4-5 diş sarımsak
1.5 su bardağı (350g.) ince bulgur (simit)
100 g. iç ceviz
2 tane kırmızı biber
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber (acıyı sevenler isterse yarım çorba kaşığı daha katabilirler)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Bütün bulguru bir kabın içine koyup, üstünü hafifçe aşacak şekilde sıcak su ekleyip şişmesini bekleyin. Bu esnada ceviz, soğan, kırmızı biber ve sarımsakları alıp iyice bıçakla kıymaya başlayalım. Tabi bunları yapmadan önce kırmızı biberi doğradıktan sonra iyice suyunu sıkalım. Yoksa kıymamız çok ıslanacak ve şişe geçemeyecektir. İyice yukarıdaki malzemeleri kıydıktan sonra etimizi de alıp kıyıp karıştırmaya başlayalım. En son karışımımıza simit ve baharatlarımızı ekleyip, iyice elimizle karışımı homojen oluncaya kadar yoğuralım. Ardından elimize bir miktar et alıp şişe geçirelim. Bu esnada ellerimizi ıslatabiliriz, elimizin ete yapışmaması ve şişe iyi geçirebilmek için. Gerek ızgarada  gerekse fırının üst kısmını en yüksek seviyeye getirerek pişirebiliriz. Ardından yanına gerek sumaklı soğan, ezme ve salata yaparak kebabımızı dürüm yaparak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

simit kebabı ile ilgili görsel sonucu"


Yorumlar