Sandviç Aşuresi (Klüp Sandviç)

Hazır aşure ayındayken, her zaman bildiğimiz aşureden farklı olarak bu sefer tuzlu bir tarif ile karşınızdayım. Aşure diyince akla her türlü maddenin bir araya gelip bir yemek olduğu düşünüldüğünde bu tarifin de sandviç aşuresi olduğunu söylemek yanlış olmaz kanaatindeyim.

3 Tost ekmeği
200 g. tavuk göğsü (bonfile/fileto diye olarak geçiyor)
Ballı hardal
1 domates
1 kornişon turşu
2 yaprak kıvırcık
2 dilim kaşar peyniri
1 dilim füme et (kırmızı olanını denemedim, hindi füme etle yaptım)
1 tane orta boy yumurta
1/2 çay kaşığı tuz

1 gün önceden tavuk etini iyice dövüp, üstüne karabiber ve tuzla terbiyeleyip buzdolabına kaldıralım. Dolapta en az 12 saat beklemesi tavsiye olunur.

Ertesi gün tavada etimizi yağsız bir şekilde kızartalım (Bu esnada tost ekmekelrimizi ya kızartıcıda ya da tavada en başta kızartıp bekletelim). Etlerin piştiği renginden ve bir spatula yardımı ile etleri kolayca bölebildiğinizden anlayabilirsiniz. "Etlerin ortasının piştiğinden emin olun !!!"

Aynı tavada füme etimizi de biraz kızartıp, pişen tavuklarımızın yanına alalım. Ardından aynı tavayı biraz yağlayıp, önceden kırıp çırptığımız ve içine yarım çay kaşığı tuzunu eklediğimiz tuzlu yumurtayı tavaya döküp pişirelim. Her iki tarafını pişirdikten sonra tavanın altını kapatabilirsiniz.

Kızaran ekmeklerimizi alıp, ilk başta birinci ekmeğin bir tarafına ballı hardalı sürelim. Üstüne kıvırcıkları koyup onun da üstüne kaşarlarımızı koyalım. Kaşarın üstüne füme etimizi koyup onun da üstüne dilimleyip kornişon turşumuzu ekleyelim. Ardından ikinci ekmeğimizin iki tarafına da ballı hardal sürüp sandviçimizin ilk katını tamamlayalım. Ekmeğin üzerine yumurtamızı koyup, üstüne tavuklarımızı koyalım. En son da kalan tost ekmeğimizin bir tarafına ballı hardal sürüp sandiviçimizi kapatalım.

İster kürdan veya çöpşiş çubuklarını kullanıp, ekmeği çaprazlama ikiye bölüp yiyebilirsiniz, isterseniz hiç bu işlere girişmeden görsellik kasmadan afiyet mideye indirebilirsiniz.

Dip not: Sandviçin yanına isterseniz patates cipsi, isterseniz de patates kızartması ile çeşitlendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

kulüp sandvic ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar