Krep

Çok basit bir tarif esasında. Zamanında isminin kısalığından mı yoksa başka bir durumdan mıdır bilemedim, omletten çok daha meşakatli bir yapım olduğunu düşünüp erindiğim bir yemektir. (İster kahvaltıda ister gün içerisinde isterseniz gece acıktığınızda çok hızlı yapılabilecek bir tarif bence)


2 tane yumurta (asgari orta boy* olacak)
1 su bardağı süt (süt ılık olursa kıvam daha iyi oturur)
1 su bardağı su
1,5 - 2 su bardağı un

* : Orta boydan kasıt yaklaşık asgarı 55g. olacak.

Yumurtaları bir kase içine kırıp güzelce çırpalım. Üstüne sütümüzü ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından suyu da ekleyip çırpma işlemine devam (Elde çırpa zor veya yorucu geliyorsa, blender yardımı ile yapılabilir). Sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyip, kıvamı koyu akıcı olana kadar çırpmaya devam. Herhangi bir boy tava alalım, tabanını sıvıyağ ile yağlayalım (fazlasına gerek yok). Sadece tabanını kaplayacak şekilde karışımızı kepçe yardımı ile dökelim. Biraz pişmeye paşlayınca hamurumuz tavada kolayca hareket etmeye başlayacaktır. Biraz tabanı kızardıktan sonra ister spatula ile ister bilek kuvveti ile hamuru tersyüz edip diğer tarafını da kızartalım. İki tarafta kızardıktan sonra pişen hamuru tabağa alıp, yeni işlmeme başlanır. Böyle böyle tüm hamurlar kızartılır. Piştikten sonra krepler ister sade ister reçel/bal/fıstık,fındık ezmesi/eiriyik çikolata ile tatlandırılıp yenilebilinir.

Afiyet Olsun.

krep ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar