Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna

Bir makarnaya bu kadar eklenti yapılır mı? Bence yapılır, çünkü aşırı doyurucu ve lezzetli oluyor. 2 kişi çok rahat tıka basa doyar bu tarife.


1 paket makarna (Tercihen Nuhun Ankara/ Veronelli)
1 paket (200 mL) krema
400 g. tavuk göğüs (bonfile/fileto) (yağsız olması gerekiyor)
400 g mantar (trüf mantarı ile denemeyin)
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı karabiber
1-2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ 

İlk başta, soğan ve sarımsakları ince ince kıyın. Bu esnada bir tencerede makarnayı pişirmeye başlayın (kaynadıktan sonra 10 dakika bekleyin). Kaynayan tencere içine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip, makarnaları ekleyin. Bu esnada bir tane wok tavaya (daha önce başka tip tavalarda da denedim ama en kolay bu tip çukur tavalarda daha iyi pişiyor ve servis ediliyor) 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip, kızınca  kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış tavuklarımızı ekleyelim. 

Tavukların dışı kızarmaya başlamadan hemen önce tavuklarımızı tavadan alıp direk soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğan ve sarımsaklar hafif kavrulup, karamelize olmaya başlayınca, ince ince kıyılmış mantarları ekleyin. Mantarlar da yaklaşık 5 dakika (azami) kavrulduktan sonra, 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım. Üstüne pişen makarna suyundan neredeyse 1 su bardağı ekleyin (kremalı sos iyice açılıp sıvı çizgisi mantar soğan, sarımsakların üstünü geçmesi gerek). Bu esnada pişen tavuk etlerimizi de koyup, tavaya tuzumuzu, karabiberimizi (bence kremalı soslara çok yakışıyor) ve pul biberimizi (acı sevmeyen arkadaşlar miktarı azaltabilir veya eklemeyebilir) ekleyelim. 

İster tavanın üstünü kapatın ister kapatmayın, tavamızın içindeki sosun iyice koyulaşmasını bekleyelim kısık ateşte. Sos koyulaşıp, yarı akıcı bir kıvam aldıktan sonra, üstüne pişen makarnalarımızı da ekleyelim ve yine kısık ateşte karıştırıp, makarnanın iyice sosa bulanmasını sağlayalım. Şimdi afiyetle servis edebilirsiniz. 

Servis ederken üstüne kaşar peyniri rendesi ayrıca bir kaç maydonoz  veya dereotu ile şekillendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

kremalı mantarlı tavuklu makarna ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar