Ballı Hardal

Ne kadar ana bir başlık altında yazılamayacak gibi gözükse de, kullanılan sosların, yemeklerin lezzet ve kalitelerini en az bir seviye daha yukarı çıkarttığını düşünmekteyim bundan dolayı da kırmızı veya kanatlı et/patates kızartmasında çok güzel gideceğini düşündüğüm sosun tarifini veriyorum.

1 yemek kaşığı hardal (mild veya dijon tipi olmayacak)
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı bal (peteksiz olmalı, tercihen çiçek balı)
1 tatlı kaşığı beyaz üzüm sirkesi ( düz sirke ile denemedim, deneyince paylaşırım tadını)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


İlk başta hardal ve mayonezi iyice karışıtırıp üstüne kırmızı toz biber ekleyip ardından bal ekledikten sonra sirke ile balın viskoz yapısı kaybedene kadar karıştırmanızı tavsiye ediyorum. Tadına mutlaka bakın, eğer hardal tadı az geliyorsa biraz daha hardal eklenebilir.

Afiyet olsun.

ballı hardal ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar