100 g. çiğ köftelik et
200 g. çiğ köftelik bulgur (1 su bardağı)
5 diş sarımsak
30 g. kuru soğan (1 küçük baş)
150 g. biber salçası (3 yemek kaşığı)
50 g. domates salçası (1 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
3 çay kaşığı pulbiber
100 g. yeşil soğan
1 demet maydanoz
Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder