Çiğ Köfte


100 g. çiğ köftelik et 
200 g. çiğ köftelik bulgur (1 su bardağı)

5 diş sarımsak 
30 g. kuru soğan (1 küçük baş)
150 g. biber salçası (3 yemek kaşığı)
50 g. domates salçası (1 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı nane 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı yenibahar 
3 çay kaşığı pulbiber 
100 g. yeşil soğan 
1 demet maydanoz 


Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.




Yorumlar